Concursul „Sfinții, prietenii copiilor”

Şcoala Gimnazială „Federico Garcia Lorca” din Capitală a găzduit sâmbăta aceasta etapa pe municipiu a concursului interdisciplinar „Sfinţii, prietenii copiilor”. Competiţia a reunit un număr de 572 de elevi din clasele a V-a şi a VI-a de la 69 de școli bucureștene, informează TRINITAS TV.

Concursul a avut două probe: o probă de cunoştinţe religioase şi o probă de desen. Ambele au avut durata de 75 de minute cu o pauză de 5 minute, iar lucrările au fost executate de elevi în echipe de câte doi pentru a li se dezvolta mai ales spiritul de echipă.

Copiii s-au pregătit pentru concurs atât la orele de Religie, cât şi în timpul orelor de educație plastică.

Concursul „Sfinţii, prietenii copiilor” s-a aflat anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie, iar la probele lui au participat și două echipe de elevi de la Școala Gimnazială pentru Deficienți de Vedere din Sectorul 2 al Capitalei.

Copiii care vor obţine cele mai bune note vor fi recompensaţi cu diplome și numeroase premii. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 17 iunie, orele 15:00, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Titan, unde va fi deschisă și o expoziție cu cele mai frumoase desene ale copiilor.

Şcoala Gimnazială „Federico Garcia Lorca” s-a înfiinţat în anul 1967 și este prima şcoală din Bucureşti în care s-a introdus studiul limbii spaniole, ca primă limbă modernă, încă din anul 1969.

Comentarii Facebook


Știri recente