Concursul „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, în Arhiepiscopia Craiovei

Biroul de învățământ, catehizare și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei a organizat la începutul acestei săptămâni evaluarea miniproiectelor din cadrul concursului național „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, inițiat de Patriarhia Română, după cum ne-a transmis Gabriela Popescu. Pentru etapa eparhială, au fost selectate câte trei din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Craiovei. „Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, am reușit să încheiem acest capitol din concursul de miniproiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, activitate organizată de Patriarhia Română, cu prilejul Anului Omagial Euharistic al Sfintei Împărtășanii, al Sfintei Spovedanii și al Sfinților Martiri Brâncoveni. În acest context, Arhiepiscopia Craiovei a organizat la nivel de parohie, într-o primă etapă, după aceea la nivel de protopopiat acest concurs, finalizându-se cu o selecție a miniproiectelor realizate de grupurile de tineri din parohiile noastre”, a precizat diac. Ioniță Apostolache, inspector eparhial în cadrul Biroului de învățământ, catehizare și activități cu tineretul.

Câștigător al concursului a fost desemnat Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului”, al Paraclisului mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi”, coordonat de pr. Mihai Scorbură. Pe locul II s-a clasat grupul de tineri de la Parohia Bistrețul Vechi, iar pe locul III, grupul de tineri de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Băilești. „Le mulțumim pentru deschidere, pentru interesul arătat acestor tineri și părinților care se implică în mod deosebit în activitățile cu ei, înțelegând că această sferă a activităților pastorale este de mare importanță pentru comunitatea în care își desfășoară pastorația”, a adăugat diac. Ioniță Apostolache.

Proiectul declarat câștigător va participa la faza finală a concursului care își va desemna câștigătorii pe data de 21 mai, la Patriarhia Română, de hramul Catedralei patriarhale, Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente