Concursul național Părintele Dumitru Stăniloae

La sfârșitul acestei luni se va încheia etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de la trecerea la cele veșnice”. Concursul se adresează elevilor și studenților de la seminariile și facultățile de teologie ortodoxă din țară și este organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

„Probele au loc pe parcursul lunii ianuarie încheindu-se spre sfârșitul lunii cu concursul care va avea loc la nivelul fiecărei eparhii. După aceea va începe următoarea etapă la nivel mitropolitan, iar în preajma sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena va avea loc etapa finală la București. În ziua sărbătorii Sfinților Împărați va avea loc și premierea. Premiul ce va fi acordat va consta în bani și cărți având în vedere că s-au editat câteva volume din opera Părintelui Dumitru Stăniloae”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Constantin Pătuleanu, Consilier în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

În cadrul anului comemorativ „Dumitru Stăniloae” vor avea loc mai multe manifestări culturale și religioase, evenimentul central fiind un simpozion internațional, care se va desfășura în luna octombrie la Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Anul acesta, Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române își va continua și proiectele din anii precedenți, dar va demara și proiecte noi dedicate anului omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Comentarii Facebook


Știri recente