Concursul național „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” – etapa eparhială

Cu prilejul Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, în perioada 15 decembrie – 21 mai 2015, se desfășoară Concursul național de miniproiecte cu caracter misionar-filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”, cu aprobarea Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Româneși cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după cum ne informează Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Acest concurs are drept scop cultivarea dragostei față de semeni și educarea copiilor pentru ajutorarea celor aflați în suferință și cuprinde trei etape: faza pe protopopiat, faza eparhială și faza națională.

Pentru faza pe protopopiat s-au înscris mai multe echipe alcătuite din preotul parohiei respective, profesorul de religie și mai mulți tineri cu vârsta între 7-17 ani, implicați în programul catehetic „Hristos Împărtășit Copiilor”. În perioada 30 martie – 3 aprilie 2015, a avut loc evaluarea și premierea celor mai bune 3 proiecte la nivel de protopopiate, rezultatele fiind transmise către Centrul Eparhial, pentru înscrierea lor la faza eparhială.

La nivelul Arhiepiscopiei Bucureştilor, etapa eparhială a Concursului a fost organizată de către Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul în perioada 20 – 30 aprilie 2015. Comisia de examinare a fost alcătuită din Părintele Diacon Adrian Oancea – inspector la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, Dl Eugen Bucur – inspector la Sectorul social-filantropic și misionar și responsabil cu activitatea social-filantropică și Dna Rodica Petcu – profesor de Religie în cadrul Liceul Horia Hulubei, din Măgurele, jud. Ilfov. La evaluarea proiectelor s-a ținut cont de modalitatea de promovare a evenimentului, instituţiile implicate, gradul de angajare, mărturiile beneficiarilor, numărul de copii implicați în activități de ajutorare a semenilor aflați în suferință, impactul miniproiectelor asupra beneficiarilor și asupra comunității locale, precum și reflectarea evenimentului în presa locală și naţională.

Premierea primelor trei locuri la nivel eparhial (Locul I – Parohia ­Sfântul Gheorghe – Grivița, Protopopiatul Sector I Capitală; Locul II – Parohia ­Sfântul Nicolae Ghica, Protopopiatul Sector III Capitală; Locul III – Parohia Teșila I, Protopopiatul Câmpina) va avea loc în ziua de duminică, 17 mai 2015, la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou.

Pentru etapa națională, Arhiepiscopia Bucureștilor va fi reprezentată de către Parohia ­Sfântul Gheorghe – Grivița, Protopopiatul Sector I Capitală, cu miniproiectul intitulat Noi și voi pentru cei aflați în nevoi, iar ceremonia de premiere va avea loc în data de 21 mai 2015 la Catedrala Patriarhală.

Comentarii Facebook


Știri recente