Concursul Național Dumitru Stăniloae la Zalău

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, vineri, 25 ianuarie 2013, la Liceul „Sfântul Nicolae” din municipiul Zalău s-a desfășurat etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, după cum a precizat Pr. Gabriel Gârdan, Consilier în cadrul Sectorului Cultural al Episcopiei Sălajului.

Concursul se organizează, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 8289/310 octombrie 2012, în toate eparhiile din țară.

La concurs au participat 10 elevi de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău. Acești au avut la dispoziție trei ore pentru a elabora un eseu cu privire la viața și opera Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae.

În anul 2013 se împlinesc 110 ani de la nașterea și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Dumitru Stăniloae, unul dintre cei mai importanți teologi ai veacului al XX-lea.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 27 ianuarie, la Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din municipiul Zalău.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…