Concursul „Lăudaţi pe Domnul”, la Sibiu

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, a găzduit joi, 10 septembrie 2015, etapa eparhială a Concursului Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul, după cum aflăm de pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Concursul a avut loc în paraclisul mănăstirii, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a Preasfinţitului Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a Arhimandritului Macarie Ţuţul, Exarhul mănăstirilor din eparhie şi a lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei.

De această dată, evenimentul s-a adresat grupurilor corale din așezămintele monahale. La această etapă s-au înscris:

  • Corul Mănăstirii Sâmbăta de Sus
  • Corul Mănăstirii Naşterea Maicii Domnului din Nocrich

Cele două coruri au interpretat trei cântări de la Slujba Vecerniei, a Utreniei şi a Sfintei Liturghii.

Juriul de specialitate a fost format din:

  • pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna din Sibiu – preşedinte
  • diac. prof. Marcel Dobrea, directorul adjunct al Liceului Teologic Sfântul Constantin Brâncoveanu din Făgăraş
  • prof. Gheorghe Malene de laLiceul Teologic din Făgăraş

În urma jurizării, corul maicilor de la Mănăstirea din Nocrich a fost desemnat câştigător şi va reprezenta Arhiepiscopia Sibiului la etapa mitropolitană.

Frumuseţea cântării liturgice

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu a felicitat cele două coruri pentru stăruinţa lor de a interpreta cât mai armonios cântările liturgice. Ierarhul le-a binecuvântat pe maicile de la Mănăstirea Nocrich pentru interpretarea deosebită şi dragostea faţă de muzica bisericească tradiţională.

Etapa mitropolitană a concursului va avea loc în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, la începutul lunii octombrie, cu participarea corurilor din toate eparhiile sufragane. Câştigătorii acestei etape vor reprezenta Mitropolia Ardealului la faza naţională a concursului, care va avea loc pe 27 octombrie 2015, la Sala Radio.

Comentarii Facebook


Știri recente