Concursul județean „Icoana Mea”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie Lugojanul se va desfășura sâmbătă, 10 mai 2014, a XI-a ediție a Concursului județean „Icoana Mea”, potrivit mitropolia-banatului.ro. Această ediție, găzduită de Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, se derulează, în cadrul proiectului Arhiepiscopiei Timișoarei „Creație și înnoire prin tradiție”, în parteneriat cu instituția amintită, Inspectoratul Școlar Județean Timiș și cu Primăria Municipiului Timișoara.

Tema concursului din acest an este: Praznicele împărătești (Icoane pe sticlă și lemn).

SCOPUL CONCURSULUI:

Cultivarea respectului și a dragostei față de Biserică, cinstirea sfintelor icoane, cunoașterea valorilor tradiționale, păstrarea și transmiterea mai departe a tradiției creștine și a artei populare romanești;

Stimularea dorinței de a progresa în studiul tehnicii picturii pe sticlă și a creativității prin realizarea unor creații artistice.

OBIECTIVE:

dezvoltarea creativității în rândul elevilor prin promovarea valorilor creștine;

valorificarea aptitudinilor și competențelor artistice ale tinerilor;

stimularea creativității prin realizarea unor creații artistice;

dezvoltarea imaginației și a încrederii în talentul lor;

cunoașterea valorilor tradiționale și afirmarea propriei identității religioase, culturale și naționale.

atragerea către acest gen de activitate a unui număr cât mai mare de elevi cu înclinații artistice;

realizarea unei expoziții cu lucrările realizate de elevi.

Criterii de evaluare: creativitate; originalitate; imaginație; nivelul însușirii tehnicii de lucru; unitatea compozițională; expresivitatea liniei, formei, culorii.

JURIUL, format din profesori de religie și desen, vor evalua lucrările pe trei categorii de vârstă: cls. I-IV, V-VIII, IX-XII.

Premiile, constând în cărți, icoane și diplome, vor fi asigurate prin cofinanțare de la Primăria Timișoarei și de la Arhiepiscopia Timișoarei.

La acest eveniment s-au înscris 110 elevi (clasele I-XII) din 33 de școli.

Comentarii Facebook


Știri recente