Concursul Dumitru Stăniloae, faza eparhială

La Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din Capitală s-a desfășurat astăzi, 16 ianuarie 2013, etapa eparhială a concursului național Părintele Dumitru Stăniloae -110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice. Din Arhiepiscopia Bucureștilor au participat 36 de elevi.

„Au avut o tematică bogată, practic cu trei secțiuni și anume, †˜Vârsta copilăriei și adolescenței Părintelui Profesor și a pregătirii teologice†™. Cea de-a doua etapă †˜Cariera didactică de la Sibiu și tot ceea ce a însemnat ea pentru Părintele Profesor†™ și a treia secțiune †˜Etapa de la Facultatea de Teologie din București†™ acolo unde și-a desfășurat cea mai mare parte a activității și s-a desfășurat și viața Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae. Subiectul care a fost extras de către unul dintre candidați privește prima perioadă”, a explicat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, șeful comisiei.

De la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București au participat 31 de elevi, iar de la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Pasărea, 5.

„Numărul acesta, având în vedere faptul că școala noastră are în total 211 elevi, considerăm că este unul foarte potrivit care arată dragostea cu care elevii noștri au avut-o și o au față de Părintele Profesor Dumitru Stăniloae. Au parcurs în perioada vacanței de Crăciun atât cărți referitoare la viața Părintelui Profesor cât și unele dintre scrierile Părintelui Profesor. Etapa aceasta la care noi profesorii și elevii Seminariilor teologice suntem înscriși este o etapă în care examenul constă în acumularea unor cunoștințe, verificarea unor cunoștințe referitoare la viața, dar și totodată la activitatea pe care Părintele Profesor Dumitru Stăniloae a desfășurat-o”, a precizat Pr. Prof. Ionuț Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic Liceal din Capitală.

Următoarea etapă, cea mitropolitană, va avea loc peste o lună.

Comentarii Facebook


Știri recente