Concurs pentru compozitorii de muzică sacră

Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-Educațional, organizează anul acesta a VII-a ediție a Concursului național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!”. Acesta este structurat tot pe două secțiuni: interpretare și compoziție.

La a doua secțiune sunt așteptați să participe compozitori cu varianta proprie a Imnului Heruvimic de la Liturghia Joii Mari. Lucrările trebuie trimise la Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române până pe 1 octombrie.

„Obiectivele urmărite de-a lungul acestor ediții și încercăm și în cadrul acestei ediții țin de încurajarea în cunoașterea și aprofundarea tradiției specifice bisericești, în mod special coordonata liturgică materializată prin muzicxa bisericească”, a explicat pentru TRINITAS TV Cons. Adrian Lemeni de la Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Concursul urmărește promovarea muzicii bisericești autencice.

Câștigătorii vor fi premiați pe 27 octombrie la Sala Radio din Capitală. Mai multe detalii despre condițiile de participare și desfășurarea concursului „Lăudați pe Domnul!” puteți găsi pe site-ul patriarhia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente