Concurs pentru compozitorii de muzică sacră

Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-Educațional, organizează anul acesta a VII-a ediție a Concursului național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul!”. Acesta este structurat tot pe două secțiuni: interpretare și compoziție.

La a doua secțiune sunt așteptați să participe compozitori cu varianta proprie a Imnului Heruvimic de la Liturghia Joii Mari. Lucrările trebuie trimise la Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române până pe 1 octombrie.

„Obiectivele urmărite de-a lungul acestor ediții, și încercăm și în cadrul acetei ediții, țin de încurajarea în cunoașterea și aprofundarea tradiției bisericești, în mod special, coordonata liturgică materializată prin muzica bisericească. Urmărim o contribuție la ceea ce înseamnă încurajarea interpretării autentice a muzicii bisericești, tototdată identificarea și promovarea formațiilor valoroase de muzică bisericească, facilitarea accesului unui public cât mai larg la acest gen de muzică și, de asemenea, îmbogățirea repertoriului liturgic românesc, stimulând creativitatea compozitorilor muzicali de la noi din țară”, a spus conf. dr. Adrian Lemeni, consilier patriarhal coordonator al Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române, pentru TRINITAS TV.

Mai multe detalii despre condițiile de participare și desfășurarea concursului „Lăudați pe Domnul!” puteți găsi pe site-ul patriarhia.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente