Concurs de miniproiecte misionar-filantropice

Patriarhia Română, prin Sectorul teologic educaţional, organizează în acest an un concurs naţional de miniproiecte misionar-filantropice, intitulat „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“. Concursul este adresat în special copiilor, cu scopul de a-i învăţa menirea ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă. În proiect vor fi implicaţi preoţi şi profesori de religie, informează “Ziarul Lumina”.

Potrivit organizatorilor, concursul îşi propune cultivarea dragostei faţă de semeni şi educarea pe copii în sensul ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă: bătrâni bolnavi, singuri, copii abandonaţi sau în situaţii speciale, familii sărace ş.a. Miniproiectele misionar-filantropice se adresează copiilor din grupele de cateheză „Hristos împărtăşit copiilor!“, dar şi preoţilor şi profesorilor de religie, iar prin implementarea lor se doreşte „cultivarea relaţiei dintre parohie şi mănăstire, dezvoltarea activităţilor cu caracter misionar în mănăstiri, respectând caracterul misionar al Anului omagial, dar şi sfera cateheticii, în care se organizează concursul“.

Se pot înscrie echipe formate din preot, profesor de religie (opţional) şi copii din grupa de cateheză (7-17 ani, indiferent de număr), care vor concepe miniproiecte misionar-filantropice, cu următoarele componente: titlul miniproiectului misionar-filantropic, echipa de implementare (denumirea parohiei, date de contact, numele şi datele de contact ale coordonatorului, numele copiilor din grupa de cateheză şi vârsta acestora), locul desfăşurării miniproiectului, perioada de implementare, beneficiarii sau grupul-ţintă, bugetul miniproiectului, descrierea miniproiectului (o-biectivele, activităţile şi rezultatele), impactul miniproiectului (un CD/DVD cu fotografii şi – opţional – un film scurt de maximum 10 minute, format „.avi“, cu cele mai reprezentative momente din timpul activităţilor, mărturii scrise sau filmate ale beneficiarilor), precum şi ştiri din mass-media locale sau de pe internet cu privire la desfăşurarea miniproiectului.

Miniproiectele misionar-filantropice vor fi trimise la protopopiate în perioada 23 – 27 martie 2015, iar evaluarea lor va avea loc în perioada 30 martie – 3 aprilie, în funcţie de: conceperea miniproiectului – 30 de puncte (creativitate, complexitate, prezentare); atragerea de fonduri – 20 de puncte (creativitate, diversitatea factorilor implicaţi); aplicarea miniproiectului – 40 de puncte (atingerea obiectivelor, promovare, mărturii ale beneficiarilor, eficienţă şi continuitate), iar 10 puncte sunt din oficiu. Cele mai bune trei miniproiecte se vor califica la etapa eparhială, care va avea loc în perioada 20-30 aprilie. Echipa câştigătoare a premiului I la etapa eparhială va fi premiată la ceremonia de premiere din 21 mai 2015.

Concursul naţional de miniproiecte misionar-filantropice „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“ este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente