Concertul de Florii al Corului „Armonia” la Arad

Concertul de Florii al Corului „Armonia”, a avut loc în seara zile de 25 aprilie 2016, la ora 19, după slujba Deniei, în Catedrala Veche din Arad. În acest an concertul a avut ca și generic un binecunoscut pasaj din Sfânta Scriptură, cu referire specială la evenimentul Intrării Mântuitorului în Ierusalim: „Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului”

Sub bagheta maestrului Ovidiu Boar, corul a interpretat un grupaj de cântece religioase specifice perioadei Postului Mare, precum și imnuri din Săptămâna Patimilor, la acestea adăugându-se și câteva piese religioase din repertoriul internațional. Concertul a fost prezentat de către părintele Traian-Ioan Micoroi, Parohul Catedralei Vechi, care a făcut câteva referințe la trecutul corului catedralei, prezentând totodată și aspecte din viața compozitorilor, din repertoriul  cărora s-au interpretat cântecele, subliniază prof. dr. Marcel Tang, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

La această seară de rugăciune prin cântec a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care în finalul concertului a adresat cuvânt de felicitare membrilor corului și distinsului dirijor. De asemenea, au fost prezenți o parte din membrii Permanenței Eparhiale, preoții și credincioșii acestei parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…