Concertul de colinde „RĂSĂRITUL CEL DE SUS”

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române organi­zea­ză miercuri, 16 decembrie 2015, ora 19:00, la Ateneul Român, tradiţionalul concert de co­linde RĂSĂRITUL CEL DE SUS.

Anul acesta, concertul va fi susţinut de:

1. Grupul Vocal Ai lui Ștefan, noi, oșteni din Bucovina

Grupul a fost înființat în anul 2008 la inițiativa profesorului Vasile Schipor, din dorința de a promova valorile culturale și tradiționale din zona Bucovinei. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au ales folclorul ca mijloc de exprimare, dorind să contribuie la păstrarea și îmbogățirea tezaurului limbii și al tradițiilor românești.

2. Grupul psaltic Tronos

Grupul psaltic TRONOS fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de Tronos a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Grupul oferă răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie de la Catedrala patriarhală în fiecare duminică și zi de sărbătoare.

3. Corul Filarmonicii George Enescu

Corul Filarmonicii George Enescu reprezintă una dintre cele mai puternice instituţii muzicale din ţară. Cu o istorie de 65 de ani, Corul a colaborat cu artişti precum Krzysztof Penderecki, Lawrence Foster, Daniel Barenboim sau Sergiu Comissiona şi ansambluri precum Orchestre Nationale de France. Grupul a fost înființat la 1 decembrie 1950, din iniţiativa dirijorului Constantin Silvestri. Din 1997, corul este condus de dirijorul si pianistul Iosif Ion Prunner. Corul Filarmonicii realizează frecvent turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia.

Concertul de colinde va fi transmis în direct de către posturile de radio şi televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Ro­mâne.

Intrarea se va face pe bază de invitaţie.

Comentarii Facebook


Știri recente