Concertul „Bucuria Învierii”, la Ateneul Român

Patriarhia Română și Parohia „Sfântul Nicolae” – „Dintr-o zi” vă invită luni, 19 mai, la Ateneul Român, la concertul vocal-simfonic „Bucuria Învierii”. Evenimentul reunește Orchestra Metropolitană București și Corul „Accoustic”, dirijate de Daniel Jinga, dar și invitați speciali.

„Repertoriul va fi împărțit în trei categorii. Vom cânta și anul acesta muzică ortodoxă orchestrată simfonic, cu cor și orchestră simfonică, dar apelând la temele noastre pe care le iubim, temele noastre românești bizantine. Apoi vom avea altă parte în care vom face apel la muzica aparținând culturii europene și culturii universale, bineînțeles muzică sacră, pentru că vom avea alături de noi invitați și soliști de operă care, printre altele, sunt enoriașii bisericii noastre de peste 10 ani. Nu în ultimul rând vom avea un capitol muzical dedicat Mariei Brâncoveanu, pentru că în acest an sărbătorim Anul Brâncovenesc și această muzică va fi specială care ne va transporta în valorile cultural muzicale ale epocii respective”, a precizat pentru TRINITAS TV Daniel Jinga, dirijor.

Intrarea la concert se face numai pe bază de invitație. Acestea pot ridica, începând de duminica aceasta, de la pangarul Bisericii „Sfântul Nicolae” – „Dintr-o zi”.

„Invitațiile sunt gratuite, trebuie doar ridicate de la Pangarul Bisericii noastre”, a precizat Pr. Paroh Vasile Ioana, Biserica „Sfântul Nicolae” – „Dintr-o zi”

Concertul vocal-simfonic „Bucuria Învierii” se află la cea de-a doua ediție.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente