Concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Parascheva, la Opera din Iaşi

La Opera Naţională Română din Iaşi va fi susţinut un concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva, în data de 12 octombrie 2021, începând cu ora 18:30.

Oratoriul este intitulat Chemări spre mântuire. Pelerini la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Realizat de compozitorul Viorel Munteanu, spectacolul reprezintă o expresie a recunoştinţei faţă de Sfânta Parascheva şi un omagiu adus numeroşilor pelerini care vin an de an la Iaşi, se menţionează pe Doxologia.

Desfășurat sub bagheta dirijorului exponent al școlii de dirijat ieșene, maestrul Bogdan Chiroșcă, spectacolul se va bucura de prezența soliștilor Ana Maria Donose (soprană), Alice Maftei (soprană), Mihaela Blându (mezzosoprană), Petru Pavel (tenor), Daniel Mateianu (bas), a Corului Operei Naționale Române Iași (dirijor Manuel Giugula), a Orchestrei Operei Naționale Române Iași, dar și a Corului de Copii al Municipiului Iași (dirijor Raluca Zaharia) și a Corului Academic „Byzantion” (dirijor Adrian Sîrbu).

„De când este această sărbătoare a Sfintei Parascheva, am încercat să mă implic întotdeauna de la universitate şi în calitate de compozitor. Dar oratoriul este ceva special. O întreagă cultură românească, bizantină şi anonimă, a noastră, străbate o asemenea lucrare. Prin muzica Oratoriului Chemări spre mântuire ne întoarcem la originile multiseculare ale acestui gen muzical religios şi la cel mai intim fir al muzicii – melodia”

– Viorel Munteanu

Bilete pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro, dar și de la Agenția de bilete, situată în foaierul Operei din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente