Concert dedicat mamei, în scop filantropic, la Slimnic

Un concert dedicat mamei, cu scop caritabil, intitulat „Mâini întinse drept mulţumire“, în cadrul Concursului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, a avut loc la Slimnic, Protopopiatul Sibiu, informează „Ziarul Lumina”.

Concertul a avut loc după încheierea Sfintei Liturghii, în Biserica „Sfânta Paraschiva“ a Parohiei Slimnic I, Protopopiatul Sibiu în Duminica a doua din Postul Paştilor, pe 8 martie. Programul special al concertului a fost susţinut de cele trei grupe de vârste diferite. Deşi Ziua Internaţională a Femeii nu are o legătură intrinsecă cu creştinismul, programul prezentat a abordat sentimentele faţă de mamă din perspectivă creştină, conform celor precizate de parohul George Piţ.

„În primul rând a fost preamărită maternitatea şi fecioria Maicii Domnului prin imne care o numesc «O, Marie, dulce mamă/ Dorul tău iarăşi ne cheamă». Apoi grupul numit «Mămăruţele vesele» din clasa a III-a A, de la Şcoala din Slimnic, a interpretat cântece specifice vârstei dedicate mamei. Grupul de fete «Octavia», constituit din foste absolvente ale şcolii gimnaziale slimnicene, a continuat programul zilei cu trei piese pe versuri dedicate mamei de poetul basarabean Grigore Vieru“, a precizat părintele George Piţ. La final, Corul mixt „Tezaur“ din Slimnic, coordonat de parohul George Piţ, a interpretat cântece care au accentuat sacrificiile şi devotamentul mamei pentru creşterea copiilor.

„Emoţia momentului a fost deosebită întrucât aproape fiecare persoană venită în lume e susţinută de patru binecuvântate prezenţe feminine, asemenea celor 4 prieteni din Evanghelia zilei, mamă, bunică, soţie şi soră, sau fiică“, a remarcat parohul. Suma de bani rezultată din colecta realizată după concert va fi direcţionată spre părinţii şi copii care au o situaţie materială grea şi care, din această cauză, sunt afectaţi în parcursul şcolar.

„Parohia Slimnic I va fi alături de elevii şcolii din Slimnic, conform unei urgenţe pastorale binevenite mai ales în aceste zile, când discuţii contradictorii pun în balanţă rostul orei de religie în şcoală. Această activitate este înscrisă în proiectul parohiei, care participă şi anul acesta la Concursul naţional «Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu»“, a mai spus pr. George Piţ.

Comentarii Facebook


Știri recente