Concert de muzică sacră la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Concertul de muzică sacră „Miluiește-mă Dumnezeule”, susținut de Corala „Reîntregirea” a Protopopiatului Ortodox Alba Iulia și Corala „Apulum” formată din elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, s-a desfăşurat joi, 21 aprilie 2016, orele 19.00 la Catedrala Arhiepiscopală.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, evenimentul a debutat cu Slujba Pavecerniței mari, urmată de un regal de muzică religioasă dedicată Postului Mare, susținut de cele două corale conduse de către pr. prof. dr. Nicolae Topârcean.

Repertoriul ales a fost unul în concordanță cu perioada duhovnicească în care ne aflăm, spre exemplu: „Rugăciunea Inimii”, „Şi era la ora a şasea”, „Către Tine Doamne”, „Tebe Poem”, Înnoieşte-te Noule Ierusalime” sau „Miluieşte-mă Dumnezeule” au fost doar câteva din piesele interpretate cu măiestrie de către cele două corale.

„Concertul de muzică sacră s-a încheiat cu interpretarea comună a celor două corale a imnului „Să se umple gurile noastre” a lui Sabin Drăgoi, marcând astfel momentul culminant de întâlnire cu Domnul Iisus Hristos cel răstignit și înviat” a subliniat  pr. Teofil Slevaș, Protopop al Alba Iuliei.

Comentarii Facebook


Știri recente