Concert de muzică românească al Corului „Sound” din București, la Catedrala Episcopală din Giula – Ungaria

În Catedrala Episcopală din Giula a avut loc marți, 11 octombrie 2016, un eveniment cultural de excepție pentru românii ortodocși care trăiesc în acest oraș și în localități apropiate: Corul Sound din București a susținut, sub conducerea Domnului Dirijor Voicu Popescu, un minunat și inedit concert de muzică românească, dedicat evocării momentelor principale din viața omului, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Manifestarea face parte dintr-un turneu mai amplu, pe care corul bucureștean îl efectuează în Ungaria, în perioada 10-16 octombrie și care mai presupune prezentarea altor trei concerte, la Budapesta (în biserica Sfântul Francisc de Assisi, în 14 octombrie și la Casa Dialogului, în 15 octombrie) și în împrejurimi (la biserica reformată din orașul Csabdi, în 12 octombrie a.c.).

Evenimentul de la Giula a fost inaugurat prin cuvântul de bun venit și binecuvântare, adresat oaspeților dragi din București și tuturor participanților de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria care a evocat faptul că în curând, în aceeași Catedrala Episcopală, va fi aniversată și împlinirea a 25 de ani de existență rodnică și binecuvântată a Corului Pro Musica din Giula, ce și-a început activitatea în anul 1991, sub bagheta Maestrului Gheorghe Flueraș, din Arad.

A urmat apoi Concertul Corului Sound din București care a emoționat și a impresionat întreaga asistență. Cuvinte de apreciere pentru acest moment artistic de profundă trăire românească au fost rostite la final de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și de Părintele Marius Maghiaru, în calitate de Președinte al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria. La îndemnul Ierarhului, Corul bucureștean a cântat și tradiționalul La mulți ani!, în cinstea aniversării Corului românesc giulan și a tuturor celor prezenți.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din București, prin Programul CentenArt, al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, al Casei de Cultură a Studenților din București, al Ministerului Culturii și al Ministerului Educației Naționale din București și al altor sponsori.

Comentarii Facebook


Știri recente