Concert de muzică bizantină la Catedrala din Buzău

Arhimandritul Nikodimos Kabarnos a fost invitatul special în cadrul unui concert de muzică bizantină organizat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Evenimentul, parte a manifestărilor prilejuite de aducerea în eparhie a moaștelor Sfântului Constantin Brâncoveanu, a avut loc duminică seara – 21 septembrie 2014- la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, în prezența mai multor ierarhi ai Bisericii noastre, potrivit TRINITAS TV.

„Dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru că prin rugăciunile Sfinților Martiri Brâncoveni am avut în aceste zile parte de multă bucurie, mângâiere duhovnicească și împliniri duhovnicești. Să ne ajute Dumnezeu să fim și noi mărturisitori ai dreptei credințe pentru care Constantin Brâncoveanu și-a dat viața. Nu întâmplător l-am rugat pe părintele Nikodimos să ne interpreteze și o cântare specială din Vinerea Mare pentru că Sfântul Constantin Brâncoveanu a urmat jertfei Mântuitorului Iisus Hristos întru totul” a precizat ÎPS Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În mijlocul iubitorilor de muzică psaltică s-a aflat și grupul „Sfântul Ioan Damaschin” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Programul a cuprins compoziții închinate Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și alte cântări psaltice din repertoriul românesc și grecesc.

Comentarii Facebook


Știri recente