Concert de colinde la Băile Herculane

Un grup de 30 de elevi de la Școala cu clasele 1-4 din Băile Herculane, conduși de doamna învățătoare Doina Uratoru, a susţinut marți, 15 decembrie 2015, un concert de colinde în biserica Schimbarea la Față din oraş, informează Marius Dănănău.

Pe lângă credincioșii veniți în număr mare, la eveniment au participat și foarte mulți părinți ai copiilor, precum și cadre didactice. Colindătorii au fost răsplătiți la final cu daruri din partea parohiei, iar părinții acestora și cadrele didactice au primit calendare.

„Evenimentul de astăzi este rodul parteneriatului dintre biserica noastră și școală, iar în continuare trebuie să înmulțim activitățile desfășurate în folosul copiilor, punând o mare importanță pe latura spirituală, nu doar educativă, ținând cont că anul viitor 2016 este declarat de Sfântul Sinod al Biserici noastre ca anul omagial al educației tineretului creștin-ortodox. Este foarte importantă prezența copiilor în biserică însoțiți de cadrele didactice deoarece în acest mod tânăra generație va avea un model de a-și împleti informația pe care o primesc la clasă cu latura spirituală”, a subliniat părintele protopop Nicolae Pereș, parohul Bisericii „Schimbarea la Față” din Băile Herculane.

Biserica Schimbarea la Față din Băile Herculane își propune să dezvolte cât mai multe activități comune cu școlile din localitate, scopul final fiind apropierea copiilor și tinerilor de Biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente