Concert de colinde al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

În data de 16 decembrie 2015 a avut loc la Arad, în sala de conferinţe a Complexului M din Micalaca, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, Concertul de colinde al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Invitat de onoare a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

La vestirea Naşterii Mântuitorului au participat nume importante, precum domnul Gheorghe Falcă primarul municipiului Arad, doamna Prof.univ.dr.ec. Ramona Lile – Rector al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, domnul Cosmin Pribac prefect al Aradului, toţi părinţii consilieri ai Arhiepiscopiei Aradului, numeroşi preoţi, profesorii Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad şi un numar mare de credincioşi.

Concertul de colinde „ Sus pe cerul înstelat” a fost susţinut de grupul Bizantin „Trifon Lugojan” dirijat de Emanuel Ioan Proniuc, urmat de Corul Bărbătesc „Atanasie Lipovan” dirijat de Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul -Tiberiu Ardelean, iar finalul a fost asigurat de Corul Mixt „Sfăntul Maxim Mărturisitorul” din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă condus de Conf. Dr. Mircea Buta care este si coordonator al întregului proiect. Evenimentul a fost prezentat de Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, părintele decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Au concertat Grupul Bizantin „Trifon Lugojan”, Corul Bărbătesc „Atanasie Lipovan” şi Corul Mixt „Sfăntul Maxim Mărturisitorul”.

În cuvântarea sa, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a adus un omagiu primelor victime ale revoluţiei de la Timişoara din sângerosul Decembrie 1989 prin cântarea „Hristos a înviat!”, glăsuită de toţi participanţii la concertul de colinde. Momentul a fost unul plin de emoţie şi solemnitate. În continuare Înaltpreasfinţia sa a prezentat pe scurt începutul, istoria şi însemnătatea vestirii Naşterii Mântuitorului.

Concertul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea ,,Aurel Vlaicu din Arad”.

Comentarii Facebook


Știri recente