Concert aniversar la împlinirea a 25 de ani de la reînființarea Facultății de Teologie din Arad

Sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad a fost duminică, 30 octombrie 2016, gazda concertului aniversar organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad. Concertul a fost organizat cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la reînființarea instituției de învățământ.

În cadrul festivității au concertat Corul bărbătesc Atanasie Lipovan și Corul mixt Maxim Mărturisitorul. Concertul a debutat cu un cuvânt de retrospecţie pentru ceea ce a însemnat istoria acestei instituţii academice de prestigiu, dar şi cu un mesaj de perspectivă a Facultăţii arădene, exprimat de părintele Cristinel Ioja,decanul instituției.

Această instituție academică reprezintă expresia Tradiţiei în actualitate, identitatea idealurilor teologic-culturale şi social-naţionale ale arădenilor şi una din veritabilele surse ale istoriei locale, fiind permanent sprijinită în anii post revoluționari, inspirată și întărită prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei,Arhiepiscopul Aradului, a dascălilor, ostenitorilor și absolvenților acestei vetre de cultură teologică. Tocmai de aceea memoria teologică a Aradului trebuie restaurată, reconfirmată şi permanent actualizată, a spus părintele Cristinel Ioja.

La finalul concertului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei,Arhiepiscopul Aradului, a rostit un cuvânt de binecuvântare.

Participăm cu bucurie la acest eveniment festiv, ca mesageri ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, transmițând și din partea noastră binecuvântarea Preasfintei Treimi, pentru toți profesorii, ostenitorii, studenții și absolvenții acestei școli teologice de prestigiu. Momentul acesta ne dă prilejul să arătăm unitatea și forța credinței noastre, deoarece sunt prezente aici oficialitățile locale, reprezentanții de vârf ai celor două Universități arădene și mulți prieteni ai Facultății de Teologie, toți și toate evocând acum rolul important al tinerilor în viața Bisericii și a societății, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente