Comuniune liturgică în sobor de ierarhi la Seminarul Mănăstirii Neamț. IPS Teofan: Sfântul Ioan Iacob s-a golit pe sine de păcate și s-a umplut de Dumnezeu

Numeroși credincioși din toată ţara, dar și din afara granițelor, au participat astăzi la hramul Seminarului Teologic Liceal Veniamin Costachi de la Mănăstirea Neamţ. Biserica din incinta acestei instituții îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

Programul liturgic din 5 august 2017 a început cu Taina Sfântului Maslu şi Acatistul Sfântului Ioan Iacob.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu PS Andrei Episcopul Covasnei și Harghitei, PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal și PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În cuvântul rostit, IPS Teofan a evidențiat modelul de urmat al vieții sfântului serbat.

Sfântul Ioan Iacob a fost omul care s-a golit pe sine însuși de ambițiile, orgoliile, păcatele, slăbiciunile omenești și s-a umplut de Dumnezeu, a spus ierarhul conform Radio Trinitas.

Totodată, Părintele Mitropolit a subliniat felul în care prin mijlocirea sfinților putem dobândi viața veșnică.

În aceste zile, însoțiți de Sfântul Ioan Iacob și de Sfânta Teodora de la Sihla încercăm să pătrundem în viața cea de taină a Taborului celui binecuvântat, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.


Priveghere în cinstea Sfântului Ioan Iacob. Nimic din ceea ce facem pentru sfinți nu va rămâne nerăsplătit, a spus PS Damaschin


La eveniment au fost prezenți și cei peste 170 tineri pelerini de la mai multe filiale ASCOR și ATOR din județele Iași, Botoșani și Neamț. Aceștia au călătorit zeci de kilometri pe jos în Pelerinajul intitulat Pe urmele Sfinților nemțeni.

© doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente