Priveghere în cinstea Sfântului Ioan Iacob. Nimic din ceea ce facem pentru sfinți nu va rămâne nerăsplătit, a spus PS Damaschin

Sărbătorile Sfinților nemțeni au început vineri seară cu cinstirea Sfântului Ioan Iacob la Seminarul Veniamin Costachi.

Hramul locașului de cult din incinta seminarului a debutat la ora 18:00, prin oficierea slujbei de priveghere de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, informează doxologia.ro.

La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși, între care și tineri pelerini de la mai multe filiale ASCOR și ATOR din județele Iași, Botoșani și Neamț. Aceștia au călătorit zeci de kilometri pe jos în Pelerinajul intitulat Pe urmele Sfinților nemțeni.


Revenirea la pelerinajul original: Zeci de tineri din Arhiepiscopia Iașilor călătoresc pe jos spre ținutul Neamțului


La finalul celor aproximativ trei ore de rugăciune, PS Damaschin s-a adresat celor prezenți, vorbind despre comuniunea Bisericii exprimată în rugăciune și în cinstirea sfinților.

Înainte de noi, și mai mult decât noi, cu mai multă putere au fost alții care l-au cinstit și îl cinstesc acum pe Sfântul Ioan Iacob. Dumnezeu este Cel dintâi care Își cinstește sfinții, îngerii Lui sunt apoi cei care se bucură și Îl slăvesc văzând că oamenii, făpturi din pământ și suflare dumnezeiască, au ajuns la un grad atât de înalt de sfințenie, încât se aseamănă cu Dumnezeu. Toți ceilalți sfinți se bucură împreună în această zi, care este o aniversare în cer, a explicat Preasfinția Sa.

La final, ierarhul s-a rugat lui Dumnezeu să primească puțina nevoință de a priveghea în cinstea Sfântului Ioan, amintindu-le credincioșilor că nimic din ceea ce facem pentru sfinți nu va rămâne nerăsplătit.

Astăzi, în ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Iacob, ceremonialul liturgic a fost oficiat de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucuvinei, împreună cu un sobor de ierarhi, pe podiumul special amenajat în faţa bisericii Seminarului de la Mănăstirea Neamţ.

Photo by Tudorel Rusu / doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente