Comunitatea parohială din Udine va avea propriul lăcaș de cult

Comunitatea ortodoxă românească din Udine va avea în viitorul apropiat propriul lăcaș de cult. 

Credincioșii parohiei au achiziționat în data 27 aprilie o proprietate de 2200 m2.

Terenul cuprinde 4 corpuri de clădiri care urmează să fie reamenajate. Ansamblul parohial va cuprinde: lăcaș de cult, casă parohială, bibliotecă și un centru socio-cultural cu scopul de a dinamiza viața comunității, informează Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Binecuvântarea lucrărilor

Duminică 20 mai, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe a Italiei, a vizitat proprietatea achiziționată și a sfințit sediul administrativ bisericesc al parohiei.

De asemenea, ierarhul a binecuvântat începutul lucrărilor de amenajare a Centrului socio-cultural precum și clădirile care vor fi renovate.

Luni, 21 mai, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Preasfințitul Părinte Atanasie a oficiat Sfânta Liturghie.

În omilia sa, ierarhul a reliefat faptul că Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt modele de viețuire dinamică în slujirea Domnului.

Preasfinția Sa a evidențiat că după oprirea prigonirii creștinilor „sfinții împărați devin împreună lucrători cu Apostolii, veritabili ctitori de biserici începând cu Ierusalimul, Roma și întreg Imperiul Roman”.

 „Așa cum Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sfinți ctitori și noi prin cumpărarea acestei proprietăți în cetatea Udine devenim ctitori și prietenii Lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

Parohia din Udine îl are ca ocrotitor pe Sfântul Vasile cel Mare.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente