Comunitatea academică sibiană i-a adus omagiu părintelui Mircea Păcurariu | „Am pierdut un mare om, un mare român”

Președintele Senatului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. Ioan Bondrea, rectorul universității, prof. univ. Sorin Radu, și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, au adus joi, 14 ianuarie, un omagiu părintelui academician Mircea Păcurariu.

Cei doi rectori și președintele senatului universitar au transmis condoleanțe familiei îndoliate și s-au recules la sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Mircea Păcurariu, depus în Catedrala din Sibiu.

Comunitatea academică sibiană este îndurerată. Am pierdut un mare om, un mare român, un mare profesor, a spus prof. univ. Sorin Radu.

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” şi-a exprimat speranţa ca activitatea academică a părintelui va fi continuată de ucenicii lui.

„Avem o rază de speranță pentru că părintele Mircea Păcurariu a lăsat în urmă învățăcei, oameni care au devenit între timp mari profesori, a creat o școală de studiu a Istoriei Bisericii. Sunt oameni care îi vor păstra amintirea, care îi vor duce mai departe cercetările, sunt oameni care îi vor moșteni acribia cu care a derulat atâția ani cercetări în domeniul Istoriei Bisericii Ortodoxe”, a spus prof. univ. dr. Sorin Radu.

Reprezentanții celor două instituții de învățământ universitar din Sibiu au fost întâmpinați la Catedrala mitropolitană din Sibiu de decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, pr. conf. univ. dr. Daniel Buda, prodecanul instituției, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula și de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.

Părintele Academician Mircea Păcurariu a trecut la Domnul în dimineața zilei de miercuri, 13 ianuarie 2021, la vârsta de 88 de ani.

Va fi înmormântat vineri în cimitirul Bisericii „Buna Vestire” din Sibiu.

Citește și Cine a fost Părintele Mircea Păcurariu: Istoricul Bisericii Ortodoxe Române premiat de trei patriarhi

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…