Comitetul executiv al JWG s-a reunit la Varşovia, Polonia

Comitetul executiv al grupului comun de lucru (JWG) dintre Biserica Romano-Catolică și Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) s-a reunit la Varşovia în perioada 6-8 mai 2019.

Întâlnirea din capitala Poloniei a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, şi de Excelenţa sa Diarmuid Martin, Arhiepiscopul Catolic de Dublin şi Primatul Irlandei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei. Foto credit: episkopat.pl/Obrady Ekumeniczne

În cadrul întrevederii au fost prezentate activităţi recente şi aspecte privind cooperarea dintre Biserica Catolică şi WCC, se menţionează în comunicatul de presă emis cu acest prilej.

De asemenea, grupul a evaluat progresul activității din timpul mandatului actual referitoare la „documentele de studiu privind consolidarea păcii în situațiile de violență”, dar şi cu privire la migranți și refugiați „ca o provocare și oportunitate ecumenică”.

Având în vedere că mai sunt doi ani până la următoarea adunare a CMB, programată pentru septembrie 2021 la Karlsruhe, Germania, care va marca sfârșitul actualului mandat JWG, executivul a început să reflecteze asupra raportului final al activităților desfăşurate.

Totodată, Comitetul executiv a pregătit ordinea de zi a viitoarei sesiuni plenare a JWG care va avea loc în septembrie 2019 în Lyon, Franța.

Foto credit: Episkopat.pl/Obrady Ekumeniczne

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente