Comemorarea eroilor de la Păuliș din anul 1944

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat sâmbătă, 17 septembrie 2016, la ceremoniile dedicate comemorării eroilor martiri ce şi-au pierdut viaţa în bătălia de la Păuliş, acum 72 de ani, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Aradului.

Manifestările au debutat în curtea Unităţii Militare Radna, unde un sobor de preoţi au oficiat o slujbă de pomenire a eroilor din Detaşamentul Păuliş. Totodată, a fost evocat și martiriul elevilor Şcolii de Subofiţeri Radna. Ulterior, aceştia au fost pomeniţi în cadrul unei slujbe desfăşurate la mormintele lor din Cimitirul Eroilor Lipova. În cadrul ceremoniei, au fost depuse coroane de flori din partea reprezentanţilor instituţiilor de stat centrale şi locale.

Comemorarea eroilor a continuat la cimitirul eroilor de la Radna, unde după slujba Parastasului s-au depus coroane de flori.

La Biserica de la Păuliş, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de Parastas pentru eroii căzuţi la datorie în 1944.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre jertfa românilor pentru țara lor.

Ceremonialul final de comemorare a avut loc pe DN 7. Aici, șase veterani, supravieţuitori ai bătăliei din septembrie 1944,  au primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Păuliş.

Cea de-a 72-a comemorare a Detaşamentului Păuliș s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor şi defilarea detaşamentului de onoare compus din militarii Batalionului 191 Infanterie Colonel Radu Golescu din Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente