Comemorarea deportaților în Bărăgan la Dobreta-Turnu Severin

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Deportaţi în Bărăgan, filiala Mehedinţi, au organizat ieri, 19 iunie 2016, un ceremonial de comemorare a victimelor comunismului. Manifestarea a început cu slujba de pomenire, săvârșită de un sobor de preoți de la Centrul eparhial în Parcul Dragalina din Drobeta – Turnu Severin, informează TRINITAS TV.

Zeci de persoane au participat la acțiunea de ieri, dorind să aducă un omagiu celor care au răbdat exilul, sărăcia sau chiar au murit. Foștii deportați au dat cu greu mărturie despre suferințele îndurate.

Ieri, la 65 de ani de la măsurile abuzive luate de regimul comunist, în județul Mehedinți nu mai trăiesc decât 13 deținuți politici, 10 prizonieri de război și câțiva deportați. Cu toate acestea, aproximativ 230 dintre fiii celor mutați în Bărăgan sunt înscriși în asociație, din dorința de a păstra vie amintirea părinților greu încercați.

Un eveniment comemorativ va mai fi organizat pe 29 iunie, la monumentul victimelor comunismului de la Izverna – Mehedinţi.

Comentarii Facebook


Știri recente