Comemorare la FTOUB: 10 ani de la plecarea la cele veșnice a părintelui profesor Dumitru Popescu

Pr. Acad. Dumitru Popescu a fost comemorat marți, 10 martie 2020, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București (FTOUB) cu ocazia împlinirii unui deceniu de la plecarea sa la cele veșnice.

Profesorii și studenții facultății s-au rugat pentru sufletul părintelui Dumitru Popescu în Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclis universitar.

La finalul slujbei, Pr. Prof. Ștefan Buchiu l-a elogiat pe Pr. Dumitru Popescu numindu-l „un autor de valoare care a deschis teologia către misiunea Bisericii”.

„Rămâne pentru noi o figură proeminentă a învățământului teologic universitar românesc, un autor de valoare, un comentator al scrierilor părintelui profesor Dumitru Stăniloae. Ne-a deschis teologia către misiunea Bisericii; a ancorat-o în misiunea Bisericii arătând că teologia rămâne pentru totdeauna o slujire a Bisericii”.

FTOUB păstrează vie amintirea fostului profesor și decan, Pr. Dumitru Popescu. O sală de curs îi poartă numele, de asemenea au fost organizate concursuri pe temele teologiei părintelui Dumitru Popescu.

Actualul decan FTOUB a mărturisit că a rămas cu o amintire extrem de plăcută despre părintele comemorat și că l-a avut ca model de profesor.

„Era de o anvergură științifică extraordinară, era un om foarte plăcut, extrem de agreabil. A constituit unul dintre modelele mele într-ale profesoratului”, a declarat pentru Trinitas TV Pr. Prof. Ioan Moldoveanu.

Renumitul preot, academician și profesor de teologie Dumitru Popescu a trecut la cele veșnice în data de 10 martie 2010 în București.

Patriarhul României la înmormântarea Pr. Prof. Dumitru Popescu. ©Arhiva Basilica.ro

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente