Comemorare 4 ani #Colectiv | Mărturii

Un sobor de clerici condus de Pr. Protopop Ion Armaşi de la Protopopiatul Sector 4 Capitală a înălţat miercuri rugăciuni în Piaţa Bucur care se află foarte aproape de locul tragediei de la Colectiv.

Rude și apropiați ai celor decedați, dar și alte persoane i-au comemorat şi au vărsat lacrimi pentru cei 64 de tineri care și-au pierdut viața.

Mărturiile oferite pentru Radio Trinitas de participanţii la eveniment, printre care şi rude ale victimelor, sunt de-a dreptul emoţionante.

„Noaptea de 30 octombrie 2015 a reprezentat o noapte de coşmar. Copilul nostru a venit aici cu nişte prieteni să se distreze, s-a întâmplat tragicul eveniment, noi îl aşteptam să ajungă acasă şi nu s-a mai întors. L-am căutat în noaptea aceea pe la toate spitalele, nu l-am găsit şi din nefericire dimineaţa l-am găsit la IML. A avut şi el o trupă, colegii lui au scăpat şi el a murit pe loc printre primele persoane. Este o zi tristă pentru că nu o să-l mai văd niciodată şi ştiu că a venit aici şi nu s-a mai întors”.

„Este de neînţeles. Un foc de obicei vine de jos în sus. Cum putea să vină din tavan în jos şi flăcările să ajungă până la un metru de podea? Nu ştiu. Nu am cuvinte”.

„Putea să fie acolo şi copilul meu până la urmă. Erau toţi atât de tineri, aveau toată viaţa înainte şi să se stingă în felul ăsta fără să fie bolnavi. Veniseră şi ei la o mică distracţie. Eram în trecere şi ştiam că astăzi se face comemorarea lor şi chiar m-am bucurat că am prins slujba”.

„Au trecut 4 ani de zile, am venit cu sentimente de mare regret, pentru că nici după 4 ani nu ştim ce s-a întâmplat şi nimic despre vinovaţi”.

„Eu sunt din Zalău şi vin în vacanţă în Bucureşti şi aşa se nimereşte că suntem în 30 octombrie aici. Vin în fiecare an cu copiii ca să ştie ce s-a întâmplat şi să se ferească şi pe viitor de ce poate întâmpla”.

După slujbă, Pr. Protopop Ion Armaşi a explicat în câteva cuvinte cum a venit Biserica în ajutorul celor afectaţi de tragedie.

„Biserica a înălțat rugăciuni pentru odihna sufletelor celor adormiți și pentru alinarea suferinței celor care și-au pierdut pe cei dragi la acel moment”.

„Biserica a fost în permanent aproape de familiile victimelor prin rugăciune în special, dar și cu toată fapta cea bună”, a declarat pentru Radio Trinitas Părintele Ion Armaşi.

În această dimineaţă a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru victime şi la Biserica „Sfântul Nicolae” – Broşteni, în faţa monumentului funerar ridicat în memoria tinerilor de Arhiepiscopia Bucureştilor.

În urma incendiului de la clubul Colectiv au murit 64 de persoane: 26 direct la locul incendiului, iar ceilalţi din cauza rănilor și afecțiunilor medicale apărute ulterior.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente