Colportajul în Biserica Ortodoxă Română: repere istorice, culturale şi administrative

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul „Colportajul în Biserica Ortodoxă Română: repere istorice, culturale şi administrative”.

Lucrarea este semnată de Protos. Joachim Bejenariu, consilier eparhial şi director la Serviciul Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Volumul prezintă şi argumentează rolul pe care activităţile de natură economică ale Bisericii îl au în societate.

„Urmărind evoluţia acestui fenomen din punct de vedere istoric, canonic şi juridic, lucrarea trasează câteva coordonate ale acestui tip de activitate din cadrul Bisericii. Scrisă initial ca disertaţie în cadrul studiilor de Master, lucrarea a fost ulterior mult îmbogăţită. Cartea este structurată în şase capitole principale, urmate de câteva concluzii”.

„Lucrarea se încheie cu ample concluzii şi o bibliografie consistentă care subliniază modalitatea în care Biserica Ortodoxă Română controlează producţia de obiecte bisericeşti cu scopul de a deservi cultul, precum şi dorinţele credincioşilor”.

„Lucrarea de faţă se prezintă ca un îndrumar adresat celor care sunt implicaţi în astfel de activităţi, dar şi credincioşilor de rând, care pot găsi în ea un suport în înţelegerea necesităţii de a susţine lucrarea Bisericii, sub toate aspectele ei”, se precizează în Nota editorială.

Volumul poate fi achiziţionat prin intermediul site-urilor Librăriei Cărților Bisericești şi Colportaj.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente