Colocviul Cântarea bisericească ortodoxă în actualitate

Așezământul Pastoral Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” al Arhiepiscopiei Râmnicului, a găzduit, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Colocviul „Cântarea bisericească ortodoxă în actualitate”, după cum informează arhiram.ro.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Biroul de catehizare al tineretului în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae”, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” și Asociația Corală „Sfântul Antim” din Râmnicu Vâlcea, având invitați pe Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Grăjdean de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Isăroiu de la Facultatea de Teologie „Sfânta Muceniță Filofteia” din Pitești și Prof. Univ. Dr. Ioan Golcea de la Universitatea de Muzicologie din București.

În cadrul colocviului au fost prezentate aspecte ale istoriei muzicii bisericești, fiind dezbătute și inovațiile ce apar în cântarea bisericească în contemporaneitate. Alături de invitați, au susținut comunicări Pr. Dr. Ion Gavrilă și Prof. Gelu Stratulat, profesori ai Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” și Prof. Marian Cristi Stroe, Profesor al Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea.

La eveniment a fost prezent și Pr. Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de iubitori ai muzicii bisericești și ai celor două instituții de învățământ.

Comentarii Facebook


Știri recente