Colindele interpretate de Tronos sunt în preferinţele românilor

Românii apreciază colindele bizantine interpretate de grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale şi acest lucru se vede în numărul de vizualizări pe care le strâng piesele postate pe contul oficial de YouTube al dirijorului, arhidiaconul Mihail Bucă.

Unul dintre concertele de colinde susţinute de Tronos înregistrează peste 48.000 de vizualizări.

Cel mai vizualizat colind în interpretarea psalţilor Catedralei Patriarhale este „M-o trimis mama la capre” şi îl are ca solist pe diaconul Daniel Cuconaşu. A strâns peste 1 milion de vizualizări.


Pandemia nu ne opreşte să expunem cântul frumos şi să îl dăruim mai asiduu.

– Arhid. Mihail Bucă


Cu o activitate neîntreruptă de peste 20 de ani, Grupul Psaltic Tronos este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, fiind implicat în dezvoltarea și promovarea muzicii bizantine pe teritoriul țării noastre.

Sub conducerea dirijorului și fondatorului său, Arhidiaconul Mihail Bucă, grupul a susținut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale și biserici, din țară și străinătate.

Grupul Psaltic Tronos a susţinut un recital în cadrul tradiţionalului concert de colinde al Patriarhiei Române, „Răsăritul cel de Sus”.

Concertul a fost înregistrat în prealabil şi a fost difuzat la Trinitas TV, joi, 17 decembrie 2020, de la ora 20:00, marcând ziua onomastică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente