Colinde pentru românii din Belgia. Paula Seling a susținut un recital în  Biserica Sf. Parascheva din Bruxelles

Românii din Belgia au participat zilele trecute la mai multe concerte de colinde susținute în Biserica Sfânta Parascheva din Bruxelles. Duminică, Paula Seling a încântat auditoriul prin piesele interpretate.

Primul grup, condus de Psaltul Alexandru Petre, a colindat în 10 decembrie, după Sfânta Liturghie.

La o săptămână distanță, în data de 17 decembrie, cei mai mici membri ai comunității au susținut un concert de colinde, pregătit în cadrul Școlii parohiale sub conducerea Doamnei Profesoare Raluca Popescu.

Copiii au interpretat poezii și au primit daruri lângă bradul pe care l-au împodobit alături de părinți și bunici. De asemenea, ei au interpretat la pian cântece dedicate Căciunului, pe care le-au învățat în cadrul Școlii parohiale cu ajutorul Domnului Profesor Silviu Dumitrache.

Seria de concerte a culminat în 18 decembrie când interpreta Paula Seling a susținut un concert de colinde emoționant.

Cu ocazia sărbătorilor a fost organizată și o expoziție de costume populare românești, realizate de artista Maria Paraschiv din Humulești.

În acest an, românii din Belgia au răspuns scrisorilor trimise de copii din București și județul Ilfov și au pregătit 317 pachete cu daruri pe care le-au trimis spre țară, în ziua de 19 decembrie 2017, pentru a-i bucura pe cei mici înainte de Crăciun.

Foto Credit: Biserica Sf. Parascheva din Bruxelles

Comentarii Facebook


Știri recente