Colinde la Centrul Eparhial Cluj

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei a primit în aceste zile vestea nașterii Domnului de la sute de colindători de pe cuprinsul Eparhiei, informează radiorenasterea.ro.

Încă de la începutul săptămânii cetele de colindători în frunte cu preoții parohi au trecut pe la reședința mitropolitană pentru a binevesti ierarhilor, dar și celorlalți angajați, vestea nașterii Domnului.

Printre colindători s-au numărat și reprezentanți ai autorităților locale și centrale, grupe de colindători din partea Jandarmeriei, Poliției și armatei, dar și gupurile preoțești din eparhie.

Aseară ÎPS Andrei a primit colinda studenților Facultății de Teologie ortodoxă, dirijați de pr. Prof. Vasile Stanciu, decanul facultății.

Astăzi părintele mitropolit a fost vizitat de angajații centrului eparhial care de asemenea, alături de PS episcop vicar Vasile Someșanul au interpretat câteva colinde. Cu această ocazie, ÎPS Andrei le-a vorbit despre importanța misiunii pe care o desfășoară la centru.

Fiecarei grupe de colindatori ÎPS Părinte Andrei le-a adresat câte un cuvânt de folos, unde le-a vorbit despre istoria colindatului, dar și despre bucuria pe care colindătorii o împărtășesc în această perioadă. Cei mari au primit din partea ÎPS Sale calendare, cărți cu colinde și colac, iar cei mici pachete cu dulciuri.

Cetele de colindatori și-au anunțat prezența la reședința mitropolitană și în zilele următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…