Colinde la Catedrala „Sfinţii Împărați” din Chicago

Duminică, 20 decembrie 2015, în Duminica dinaintea Crăciunului, copiii și tinerii Catedralei Sfinţii Împărați Constantin și Elena din Chicago au prezentat un program de Crăciun alcătuit din colinde și poezii. Peste 100 de copii ai Școlii Românești și ai Școlii de duminică au urcat pe scena sălii sociale a Catedralei Sfinţii Împărați. Împărțiți în 5 grupe, cu vârste între 2 și 18 ani, copii și tinerii Catedralei au adus părinților și credincioșilor Catedralei vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului. Moș Crăciun nu a întârziat nici în acest an aducând tuturor daruri frumoase și apreciate de copii.

Ca în fiecare an, corala Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago este pregătită pentru concertul de colinde din Ajunul Crăciunului. Repertoriul cuprinde colinde tradiționale românești, dar și câteva colinde din repertoriul internațional. Tinerii coralei Catedralei Sf. Împărați au repetat cu seriozitate pentru a oferi românilor ortodocși din Metropola Chicago bucuria primirii vestirii prin colind a Nașterii Domnului.

Seara Ajunului Crăciunului este o seară deosebită a anului bisericesc. De aceea, concertul de colinde al Coralei Catedralei Sf. Împărați din Chicago chiar în seara de Ajun este un eveniment mult așteptat. După concertul oferit în biserică, colindătorii vor continua să vestească Nașterea Domnului la casele tuturor celor dornici să-i primească. Primul colindat va fi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Nicolae care îi va primi pe colindători, împreună cu slujitorii Catedralei, la reședința eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente