Colindători la Patriarhie: Ne bucurăm că în pofida pandemiei se binevesteşte Naşterea Domnului, spune PF Daniel

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit duminică după slujbă, la reşedinţă, două grupuri de colindători din cadrul Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR). Patriarhul României a apreciat gestul tinerilor şi i-a felicitat pentru misiunea desfăşurată.

„Ne bucurăm că în pofida pandemiei se binevesteşte Naşterea Domnului”, a spus Patriarhul Daniel. El a precizat că este „foarte necesară această vestire a Naşterii Domnului de către colindători, chiar dacă sunt în grupuri mai mici”.

Această vestire ne aduce aminte de vestea cea bună a Naşterii pe care îngerii din Ceruri au exprimat-o, prin cântare, la Betleem în noaptea în care S-a născut Mântuitorul Iisus Hristos. Păstorii care păzeau turmele de oi, auzind de la îngeri, au vestit şi ei, la rândul lor, locuitorilor Betleemului.

Tinerii colindători au fost îmbrăcaţi în costume populare. Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Colindătorii îi reprezintă pe îngeri, iar clericii se asemănă cu păstorii care au vestit Naşterea Mântuitorului.

Mai întâi colindătorii vestesc Naşterea Domnului asemenea îngerilor şi apoi păstorii, adică preoţii şi diaconii care în ajunul sărbătorii Naşterii Domnului binevestesc în casele credincioşilor această iubire nesfârşită a lui Dumnezeu, care din slava cerească a coborât, a luat chip de om, ca pe oamenii pământeni să-i ridice în slava cerească prin viaţă sfântă şi prin înviere.

Patriarhul Daniel i-a felicitat şi pentru popular şi a evidenţiat lucrarea misionară desfăşurată de ASCOR în cei 30 de ani de activitate.

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România a fost fondată pe 14 iunie 1990 la București cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți.

ASCOR are un caracter național, cu filiale în toate centrele universitare din țară: Sibiu, Craiova, Alba-Iulia, Oradea, Timișoara, Baia-Mare, Iași, Suceava, Bacău, Galați, Constanța, Tulcea etc.

Mai multe imagini în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…