Colindători la Centrul Eparhial din Timișoara

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost colindat ieri, 20 decembrie, de un impresionant grup de copii de la școlile și parohiile din oraș, precum și de la cele din cuprinsul eparhiei, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

Preasfinția Sa a primit tinerii colindători în reședința de la Centrul Eparhial cu multă căldură sufletească și dragoste părintească, ascultând cu drag repertoriul bogat și frumos interpretat de micii colindători. În final, a mulțumit tuturor colindătorilor și conducătorilor lor, transmițându-le binecuvântarea și felicitările Înalt Preasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului. De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că aceste colinde interpretate cu multă dăruire de către copii semnifică expresia cea mai vie a culturii religioase și duhovnicești populare a românului creștin-ortodox. Ele reprezintă un ecou de rodire a slujbei și sfințeniei Bisericii în sate și orașe, în casele creștinilor, totodată aur, smirnă și tămâie în sens spiritual, izvorâte din inimă și purtate pe buze, ca daruri și ofrande aduse lui Dumnezeu, ca răspuns la iubirea Sa pentru noi.

Primii colindători ai zilei au fost copiii de la Parohia ortodoxă Satchinez, din cadrul Protopopiatului Sânnicolau Mare, conduși de doamna preoteasă Rusandu Silvia și de tânărul teolog Hrab Alexandru. Au urmat elevii Școlii Generale Nr. 7 și ai Școlii Generale Nr. 1 din Timișoara, conduși de doamna învățătoare Strinu Gabi, respectiv Stepănescu Leonora, copii de la Parohia ortodoxă Nerău, din cadrul Protopopiatului Sânnicolau Mare, inițiați de părintele paroh Cezar Cojocaru și profesorul Ioanovici Lucian. De asemenea, au mai participat elevii de la Școala cu clasele

I-VIII din Utvin, conduși de prof. Adorian Maria, elevii Liceului ‘William Shakespeare’ din Timișoara, alături de prof. Luminița Văcariu, copii de la școlile din Cărpiniș și Recaș și Corul ‘Armonia’ al bisericilor baptiste ‘Betel’ și ‘Emanuel’ din oraș.

Prin colinde, copiii descoperă valorile spirituale ale credinței

Părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, a arătat că toți acești copii care vin să colinde pe ierarhi s-au pregătit intens și că ei simbolizează îngerii care au vestit Nașterea Domnului. ‘În fiecare an, grupuri de colindători de la școlile timișorene, și nu numai, vin și calcă pragul Centrului Eparhial din Timișoara. Pornind de la faptul că întâlnirea cu ierarhii este o binecuvântare și bucurie în același timp, cei mici se pregătesc din timp pentru acest moment, alături de profesorii și conducătorii lor, care le descoperă valorile spirituale ale credinței noastre, iar în momentul în care vin la Centrul Eparhial, pur și simplu trăiesc o adevărată sărbătoare. Pe noi, cei de aici, ne bucură și ne încântă colindătorii, întrucât îi asemănăm cu îngerii care s-au arătat la Nașterea Mântuitorului și care au rostit primul colind ‘Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace întru oameni bună voire’. Nădăjduim că prin glasul copiilor tradițiile și valorile noastre creștine vor fi duse mai departe și vor face cinste Bisericii, țării noastre și vom avea, cu siguranță, creștini de nădejde pentru ziua de mâine’, a declarat părintele Zaharia Pereș.

Comentarii Facebook


Știri recente