Colindători din Bucovina la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit pe 15 decembrie 2011 în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei Grupul de colindători Ai lui Ștefan, noi oșteni din localitatea Laura-Vicovul de Sus, județul Suceava. În prezența Întâistătătorului Bisericii noastre și a membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc, oaspeții au interpretat colinde tradiționale din zona Bucovinei, precum și o urare pentru noul an.

După cum ne informează Radio TRINITAS, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a vorbit la final colindătorilor despre importanța tradiției în mărturisirea credinței.

„Vă felicităm pentru modul deosebit în care ați prezentat tradiția noastră românească și anume, într-o formă dinamică îmbinând trecutul cu prezentul și având acest simț al creativității ați compus colinde noi și ați completat plugușorul tradițional cu unul actualizat. Vă dorim să fiți bucurie pentru părinți, pentru parohia din satul Laura-Vicovul de Sus din Bucovina și într-adevăr să continuați această vocație artistică, frumoasă de a fi oșteni ai lui Ștefan și a fi buni români și buni creștini ortodocși. Felicităm pe toți cei care v-au crescut în credință, v-au format spiritual și v-au învățat aceste frumoase tradiții. De asemenea, vă felicităm că păstrați portul popular din Bucovina cu multă fidelitate și eleganță”.

Colindătorii au fost însoțiți de preotul din localitate, precum și de profesorul de Religie, care este totodată fondatorul grupului.

La final, toți colindătorii au primit daruri de Crăciun din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente