Colegiul Sfântul Nicolae a oferit nu doar daruri, ci și bucurie și speranță pentru 300 de copii

Peste 300 de copii au primit în luna decembrie tablete, ghetuțe, jocuri și dulciuri oferite de donatorii și voluntarii Colegiului Sfântul Nicolae (CSN) din Iași. Cele mai modeste și izolate cătune au fost și cele care le-au oferit Voluntarilor CSN o lecție de bucurie.

În prima parte a lunii, 107 copii din Budești și Gănești, județul Iași, au primit ghete de iarnă și dulciuri. Campania s-a intitulat „Cutia cu papucei pentru Ei” și a fost realizată cu sprijinul Fundației Saint Paraskeva Orthodox Charity, a românilor ortodocși din America.

„Am rămas impresionați de felul cum ne-au primit, cu atâta căldură sufletească, iar micuții ne-au întâmpinat cu o mulțime de zâmbete”, a povestit Vlăduț Ipate, coordonatorul Comisiei Proiecte CSN, despre întâlnirea de la Budești.

Copiilor din comuna Movileni, județul Iași, CSN le-a oferit peste 150 de cadouri personalizate: jucării, dulciuri, board games, rechizite. Campania „O jucărie de Crăciun” a fost realizată cu sprijinul Junior Chamber International Iași (JCI Iași).

Foto credit: Facebook / Colegiul Sfântul Nicolae

În aceeași comună, pe lângă jucării, voluntarii colegiului ieșean au oferit unui număr de 20 de familii și alimente, brazi de Crăciun și decorațiuni de brad. Acțiunea s-a realizat cu sprijinul Parohiei Sf. Pahomie de la Gledin – Madrid și al Ocolului Silvic Neamț.

Lecția de bucurie

Marți dimineață Voluntarii CSN Iași au oferit daruri, dulciuri și alimente pentru 70 de copii din localitățile izolate Ghergheleu, Rediu Galian și Pribești din județul Vaslui. Acțiunea s-a făcut în colaborare cu Junior Chambers International Iași și Asociația Filantropia Ortodoxă Huși.

„La Rediu Galian am întâlnit cei mai entuziasmați copilași. Aici ceata era mai mărișoară, veselă și plină de energie. Cu siguranță ne așteptau cu mare nerăbdare. Bucuria primirii cadourilor a fost de nedescris, însă aici am simțit că această bucurie a fost încununată și de fericirea de a ne vedea pe noi, de a simți prezența noastră în preajma lor”, a declarat Florin Mirea, voluntar și membru al Comisiei Proiecte CSN.

Foto credit: Facebook / Colegiul Sfântul Nicolae

În această perioadă, la Colegiul Sfântul Nicolae se desfășoară și acțiunea de colectare și distribuire a câtorva zeci de tablete, în prima ediție a campaniei „Ecrane mici pentru Visuri Mari”. Elevii fără posibilități materiale din Parohia Silișcani, județul Botoșani, au primit deja dispozitivele pentru învățare de la distanță.

Voluntarii CSN își propun să mai obțină 20 de tablete pentru copiii din Parohia Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, județul Iași.

Foto credit: Colegiul Sfântul Nicolae / Emanuel Vărvăruc

Comentarii Facebook


Știri recente