Colectă pentru sprijinul familiilor afectate de inundații

Biserica Ortodoxă este alături de persoanele afectate de inundațiile produse în județul Galați. În acest sens, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a lansat un îndemn pastoral pe care îl redăm în continuare:

După cum vă este cunoscut, în zilele de 11-13 septembrie 2013, asupra mai multor localități din județul Galați s-au abătut ploi torențiale care au produs inundații catastrofale. În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate, și-au pierdut viața nouă persoane și aproximativ 8.000 de animale, au fost afectate 39 de unități administrativ-teritoriale, au fost evacuate peste 8.000 de persoane, au fost inundate peste 3.400 de locuințe, iar pagubele încă nu au fost evaluate în adevărata lor dimensiune.

Având în vedere că iubirea creștină se manifestă prin fapte, iar generozitatea noastră se arată mai ales când semenii se află în necazuri și lipsuri, se cuvine să ne implicăm cu toții pentru ajutorarea lor, motiv pentru care vă transmitem acest îndemn pastoral, în vederea strângerii de fonduri pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații.

Prin urmare, Permanența Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în ședința sa de lucru din data de 17 septembrie, a hotărât ca în toate unitățile de cult din eparhia noastră să se desfășoare o colectă în bani, având ca destinație familiile sinistrate din județul Galați. Astfel, în zilele de duminică, 22 și respectiv 29 septembrie 2013, în toate bisericile parohiilor și așezămintelor monahale din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, credincioșii sunt rugați să doneze, fiecare după putință, o sumă cât de modestă pentru cei care au nevoie de sprijinul nostru.

După Sfânta Liturghie din ziua de duminică, 29 septembrie, membrii Consiliului parohial (ori ai Consiliului economic, în cazul așezămintelor monahale) vor încheia un proces-verbal, în care va fi menționată suma colectată, pentru care se va tăia chitanță.

Cel mai târziu pe data de 2 octombrie, banii vor fi depuși la protoierii, după care, în ziua imediat următoare, întreaga sumă va fi virată în contul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, pentru ca, apoi, să fie depusă în contul special deschis pentru sinistrați, la Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Mulțumindu-vă anticipat pentru bunăvoința și dărnicia de care ați dat dovadă până acum, ne exprimăm speranța că – și de această dată – veți fi alături de cei aflați în suferință și rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor jertfa și eforturile depuse spre tot lucrul cel bun!

Cu arhierești binecuvântări,

† Ciprian

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente