Colecta pentru ajutorarea sinistraților continuă

Campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!” organizată de Patriarhia Română și Televiziunea Română continuă până la 14 august. Credincioșii care vor să fie alături de persoanele greu încercate de necazul inundațiilor pot dona în continuare produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă minerală plată și carbogazoasă, produse de igienă etc., adresându-se parohiilor de care aparțin.

Produsele colectate în parohii sunt centralizate la nivelul fiecărei eparhii și transmise către centrele eparhiale de la Craiova, Râmnicu Vâlcea și Slatina, care le distribuie în localitățile afectate de inunda-ții prin intermediul consiliilor și, comitetelor parohiale, sub îndrumarea preoților parohi.

În Arhiepiscopia Craiovei au fost trimise ajutoare în regim de urgență în cele mai afectate zone din județul Gorj, respectiv Novaci și Pociovaliștea, urmând ca tot ceea ce se colectează în prezent să ajungă în zonele afectate de inundații după 15 august, după cum ne-a transmis diac. Gheorghe Cioiu, corespondent Ziarul Lumina. De asemenea, la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei se analizează și posibilitățile de ajutorare a persoanelor rămase fără locuințe, pentru ca acestea să-și poată construi alte case sau să le refacă pe cele afectate de inundații.

În Arhiepiscopia Râmnicului, s-au colectat până în prezent 2154 l de apă, 2492 kg de făină, 1303 kg de orez, 842 kg de mălai, 1492 l de ulei, 1238 kg de zahăr, 1.768 conserve, 943 pungi de paste făinoase, 1.200 kg de cartofi, 180 kg de fasole, 150 kg de ceapă, 1.500 de pâini, 150 saci de haine și alte produse textile, potrivit părintelui Silviu Vasile State, inspector eparhial în cadrul Sectorului social-misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului. O parte din alimentele colectate au fost deja distribuite în localitățile Vlădești, Brezoi și Vaideeni din județul Vâlcea. Alte câteva transporturi umanitare vor ajunge în aceste localități în zilele următoare, pe măsură ce vor fi trimise și ajutoarele colectate în celelalte eparhii ale țării.

În Episcopia Slatinei și Romanaților au fost distribuite 3 tone de grâu familiilor sinistrate din satul Paris, comuna Optași-Măgura, județul Olt. Ieri, 8 august, o delegație de la Centrul eparhial a fost în satele Găgiulești și Valea Merilor, din comuna Potcoava, județul Olt, unde a distribuit 3 tone de alimente pentru 98 de familii sinistrate, după cum ne-a declarat părintele Constantin Aldea, consilier eparhial în cadrul Sectorului social al Episcopiei Slatinei și Romanaților. Biserica din Găgiulești a fost inundată și a suferit mari daune, necesitând reparații urgente. În zilele următoare, repre-zentanții Episcopiei Slatinei și Romanaților se vor deplasa cu ajutoare în localitățile Ursoaia, Icoana, Colonești, Mihăilești, Mărgineni, Constantinești, Mogoșești, Teiuș, Corbu, Buzești și Burdulești, din județul Olt.

Campania de colectare este în plină desfășurare în toate eparhiile din Patriarhia Română, care au început să trimită deja primele transporturi cu ajutoare.

În urma inundațiilor au fost afectate 185 de localități din 10 județe, o persoană din Argeș a decedat și alte patru din Vâlcea, Argeș și Teleorman sunt date dispărute, iar 400 de oameni rămași izolați au fost salvați, din care 210 în Vaideeni, după cum a declarat miercuri vicepremierul Gabriel Oprea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…