Colaborare între parohia Sărcia din Serbia şi parohia Bocşa Montană

Sâmbătă, 18 aprilie, Parohia Bocșa Montană din Protopopiatul Reșița, a primit vizita membrilor Societății Cultural Artistice „Frăție și unitate” din localitatea Sărcia-Serbia, împreună cu grupul de copii „Clopoțeii”, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea. Ei au fost întâmpinați de preotul paroh Ciprian Costiș, împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial, dar și de membrii Corului de copii al parohiei. Cu toții s-au deplasat la Muzeul Constantin Lucaci din Bocșa, unde am fost primiți de domnul director al Casei de Cultură, Dan Liuț, care le-a prezentat expoziția maestrului Constantin Lucaci, numită „Spațiul și lumină”, cât și personalități ale orașului Bocșa, cum ar fi Constantin Diaconovici, Tiberiu Botlik, Tata Oancea și alții.

Delegaţia s-a aflat şi la biblioteca bocşană, Tata Oancea, unde doamna director Gabriela Șerban, a prezentat un scurt istoric al acestei instituții și a împărțit daruri musafirilor. Aşadar, invitaţii s-au plimbat printre rafturile cu cărţi, au răsfoit paginile revistei „Bocşa culturală” şi au admirat lucrările pictorului Viorel Coţoiu din cadrul expoziţiei „Răstignire prin culoare”, organizată în sala Biblionet şi a Centrului de tineret Vasiova. Invitaţii au primit în dar revista „Bocşa culturală”, semne de carte, calendare de buzunar, orare și mici cărți.

„Grupul de copii «Clopoțeii» a susținut un mini recital alcătuit din cântări ale Învierii Domnului, iar copiii parohiei noastre le-au răspuns la rândul lor cu alte cântări pascale, la final cântând cu toții troparul «Hristos a inviat!». La Oficiul Parohial, musafirii noștrii au fost întâmpinați cu ouă roșii și bucate alese, specifice Sărbătorii Învierii Domnului. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru aceste momente binecuvântate, trăite împreună cu frații noștrii din Sărcia, în Săptămâna Luminată”, a subliniat părintele paroh Ciprian Costiș de la Parohia Bocșa Montană.

În aceeași zi oaspeții au avut bucuria să viziteze și Mănăstirea Sfântul Ilie de la Izvor-Vasiova din județul Caraș-Severin, unde s-au rugat împreună cu părintele duhovnic Ioan Petrică, și cu maica Stareță Varvara Sântinuan și au ascultat câteva din povețele duhovnicești ale mănăstirii, dar și istoricul acesteia.

Comentarii Facebook


Știri recente