Cluj-Napoca | Recunoașterea meritelor Episcopului Nicolae Ivan și ale Mitropolitului Bartolomeu Anania. Concurs de ridicare statui reprezentative

Printre personalitățile care și-au legat viața de Eparhia Clujului se află Episcopul Nicolae Ivan și Mitropolitul Bartolomeu Anania. Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului dorește să le ridice câte o statuie în fața Catedralei Mitropolitane. Concursul pentru artiștii profesioniști a început în 17 noiembrie 2017, notează radiorenasterea.ro.

Episcopul Nicolae Ivan (1921-1935) reîntemeietor al Eparhiei Clujului, a păstorit cu un neîntrecut har de ctitor, lăsând posterităţii Catedrala din inima orașului, reşedinţa eparhială, prima Academie Teologică, revista Renaşterea, dar, în primul rând, a împlinit un vis de veacuri al românilor ortodocşi ardeleni care şi-au dorit un ierarh al lor în metropola Transilvaniei.

Alături de numele primului episcop al Clujului, la loc de cinste se află și numele Mitropolitului Bartolomeu Anania (1993-2011), un om care care a făcut istorie, prin înființarea Mitropoliei Clujului în anul 2006. Tălmăcitor al Bibliei şi ctitor remarcabil, Mitropolitul Bartolomeu a păstorit Eparhia clujeană cu înţelepciune, reuşind să-i dinamizeze activitatea pentru a răspunde prompt şi eficient solicitărilor noi şi tot mai diverse ale lumii moderne.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu filiala clujeană a Academiei Române și-au asumat, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, demersul realizării acestui proiect și au deschis concursul pentru artiștii profesioniști în 17 noiembrie 2017.

Detalii legate de desfășurarea acestui concurs, despre tema, regulamentul de desfășurare, juriu și premii se găsesc pe pagina oficială a Mitropoliei Clujului.

Foto Credit: radiorenasterea.ro

Comentarii Facebook


Știri recente