Cluj-Napoca: Biblioteca Judeţeană a lansat concursul „Bătălia Cărților”

Concursul Național de Lectură „Bătălia Cărților”, care are ca scop promovarea lecturii, a fost lansat săptămâna trecută la Cluj-Napoca.  

Ajunsă la cea  de-a VIII-a ediție, competiția organizată de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” se va derula până în luna septembrie și va fi organizată în mai multe biblioteci publice din țară și la Chișinău, în Republica Moldova.

Concursul, care are ca slogan „Lectura te face învingător!”,  este organizat pentru trei categorii de vârstă.

Participanții au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o fișă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în „carnetul de lectură”. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte va fi desemnată „Cartea anului”.

Potrivit organizatorilor, finala concursului „Bătălia cărților” va avea loc în luna octombrie și va cuprinde dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”.

Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment. Finaliştii (participanții care parcurg toate cele 10 titluri) vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va  explica modul  de  desfășurare  al finalei Bătăliei cărţilor. Finaliştii pot fi  însoţiţi  de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi, dacă normele legislative în vigoare permit. Finala va cuprinde: 1. dezbaterea „Convinge-mă să citesc!” în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată; 2. un concurspe marginea cărţilor citite; 3. jurizarea şi festivitatea de premiere, anunţă organizatorii.

Pentru adulți, „Bătălia cărților” se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice în care se discută titlurile propuse pentru lectură, iar la final se votează „Cartea anului”.

Înscrierea se poate face la toate secțiile și filialele bibliotecii, prin completarea unui Formular de înscriere.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente