Cluj: Comemorarea pacienților la centrul de îngrijiri paliative ctitorit de PS Vasile Flueraș

Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș a fost pomenit marți împreună cu pacienții care s-au stins în ultimul an la centrul de îngrijiri paliative pe care ierarhul l-a ctitorit în Cluj-Napoca. 

Centrul este închinat Sfântului Nectarie Taumaturgul și în fiecare an, în seara hramului, are loc această comemorare.

Parastasul a fost oficiat în curtea instituției de Mitropolitul Andrei împreună cu directorul centrului, Preotul Bogdan Chiorean, și alți clerici. Au participat angajații centrului și rudele celor care au trecut în veșnicie anul trecut.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a amintit că „existența noastră nu se termină cu moartea”.

„E greu să vă îmbărbătăm în astfel de momente. Mângâierea noastră este atât de slabă, dar cea mai mare mângâiere este cea care vine de la Hristos. Atunci când Lazăr murise tânăr, Domnul nostru Iisus Hristos le-a mângâiat pe surorile sale, Marta și Maria, cu aceste cuvinte: Amin, amin zic vouă, cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi; iar cel ce trăieşte crezând în Mine, nu mai moare niciodată (Ioan 11, 25-26). Aceasta este mângâierea cea mare”, a spus ierarhul.

În ultimul an, din noiembrie 2020 până în prezent, la centrul de îngrijiri paliative din Cluj-Napoca, au trecut la Domnul 384 de pacienți, din cei aproximativ 700 de pacienți internați.

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului și a fost inițiat în anul 2009, de vrednicul de pomenire Episcop Vasile Flueraș, cu binecuvântarea Mitropolitului Bartolomeu Anania. Construcţia aşezământului a fost continuată şi finalizată în noiembrie 2019, în timpul Mitropolitului Andrei, sub coordonarea directă a Episcopului Vasile Flueraș (Someșanul), pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Vezi mai multe imagini de la eveniment pe site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente