Clopotele Așezământului Bisericesc din München vor fi sfințite în 13 septembrie 2020

Clopotele Așezământului Bisericesc din München vor fi sfințite în ajunul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, care este hramul principal al bisericii.

Duminică, 13 septembrie 2020, va fi oficiată Sfânta Liturghie în Sala Crucilor, a cărei amenajare va fi definitivată până atunci. Imediat după Sfânta Liturghie va urma slujba de sfințire a clopotelor bisericii.

Detalii suplimentare vor fi anunțate pe site-ul și pagina de Facebook a Centrului Bisericesc din München în partea a doua a lunii iulie.

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au determinat amânarea pentru anul viitor a sfințirii altarului Sălii Crucilor, care era inițial programată tot pentru data de 13 septembrie.

Clopotele așezământului au fost turnate în 6 decembrie 2019 la Atelierele Grassmayr din Innsbruck, Austria:

Centrul Bisericesc München este cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Situat la adresa Kastelburgstr. 84-88, 81245 München-Aubing, acesta cuprinde biserică, mănăstire, sediu episcopal și centru comunitar parohial.

Biserica are hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sf. Ier. Calinic de la Cernica. Așezământul mai are o capelă dedicată Sf. Cuv. Siluan Athonitul, considerat și el ocrotitor al centrului. Valoarea totală a lucrărilor este de 9 milioane euro.

Pentru donații din Germania

Beneficiar: Rum. Orth. Metropolie – Kirchenzentrum München
IBAN: 
DE76 7509 0300 0005 1307 35
BIC: 
GENODEF 1M05
Scopul: 
Kirchenbau / Pentru construirea bisericii

Pentru donații din România

Beneficiar: Asociația „Sprijin pentru Așezământul Bisericesc Înălțarea Sf. Cruci” – München

Cont RON: RO58 BRDE 410S V547 0374 4100
Cont EURO: RO54 BRDE 410S V547 0382 4100
Banca: BRD, Sucursala Brătianu, Bucureşti

Mai multe detalii, date de contact și modalități de donare aici.

Biserica Așezământului la 11 mai 2020. Piatra de temelie a fost pusă de Patriarhul României în 2011, locaşul fiind construit după modelul bisericii „Sf. Nicolae Domnesc” de la Curtea de Argeș
Sala Crucilor de la Așezământul Românesc din München. Cele Zece Cruci sunt însemnate cu textele celor Zece Porunci date de Dumnezeu, prin Moise, Poporului Ales.
Cupola naosului din biserica așezământului

Foto credit: Facebook / Centrul Bisericesc München

Comentarii Facebook


Știri recente