Clipe de bucurie duhovnicească în Parohia „Sfânta Cruce” – Torino 2

Pe 5 iunie, cu o zi înainte de odovania praznicului Pogorârii Duhului Sfânt, biserica “Sfânta Cruce “ din Torino a fost locul de întâlnire a celor peste o sută de pelerini veniţi din Franţa, însoţiţi de Înaltpreasfinţitul Iosif Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, pentru a se închina Sfântului Giulgiu. Acestora s-au adăugat patruzeci şi patru de pelerini de la biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Verona, nouă pelerini din Sibiu aflaţi sub îndrumarea părintelui Gheorghe Mirel Şpan, precum şi mulţime de credincioşi ai parohiei noastre.

„Şi cum întâlnirea în biserică cheamă pe om la nivelul dumnezeiesc de vieţuire şi rugăciune, fără de care virtuţile sunt precum copacii fără pământ, credincioşii prezenţi au simţit mângâierea Duhului Sfânt participând la Sfânta Liturghie Arhierească, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Iosif alături de un sobor de zece preoţi şi trei diaconi. În cuvântul de învăţătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat la conştientizarea faptului că suntem în lumina Duhului Sfânt, a Acestui Doctor care face permanent o radiografie a stării noastre duhovniceşti şi, pentru că am primit această lumină în trupul şi sufletul nostru prin baia Sfântului Botez, avem datoria de a fi tot timpul în stare de pocăinţă, pentru că doar în această stare putem primi de la Hristos darurile Sale”, a precizat Andrei Grosu.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii grupului psaltic Dynamis, coordonaţi de părintele Iustin Androne.

La sfârşitul slujbei, părintele protopop Lucian Roşu a mulţumit lui Dumnezeu, Înaltpreasfinţiei Sale şi tuturor celor prezenţi pentru acest moment de rugăciune, amintind că suntem obligaţi să fim mângâietori faţă de alţii cum şi Duhul Sfânt este Mângâietor faţă de noi. În aceste momente de grea încercare, când preoteasa Ştefania Mogosescu, o fiica duhovnicească a parohiei “Înălţarea Sfintei Cruci “, a plecat să-L întâlnească pe Hristos în ceruri, putem fi mângâietori faţă de familia lăsată în urmă care are nevoie de dragostea şi sprijinul nostru, rugându-ne ca golul lăsat de trecerea ei la cele vesnice să fie umplut de darurile lui Dumnezeu.

După cuvintele de mulţumire, pelerinii s-au închinat rând pe rând la moaştele Sfântului Nectarie din Eghina şi ale Sfântului Andrei Şaguna. Întăriţi sufleteşte şi trupeşte, pelerinii au ajuns la Sfântul Giulgiu dând slavă lui Dumnezeu – Cel care învredniceşte pe fiii Săi de astfel de momente sfinţitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente