Clinica Nera: A fost sfinţit un paraclis dedicat Sfântului Luca al Crimeei

În incinta Clinicii de recuperare oncologică Nera a fost amenajat un paraclis pentru folosul duhovnicesc al beneficiarilor instituţiei medicale. Paraclisul a fost sfinţit duminică de Episcopul Lucian al Caransebeşului, în prezenţa ctitorului instituţiei medicale, Dr. Pavel Chirilă.

Lăcaşul de cult a fost aşezat sub ocrotirea Sfântului Luca al Crimeei.

„Cei care se tratează în această clinică pot beneficia și de asistență religioasă, de tratament duhovnicesc, pentru că, mai întâi, trebuie să ne vindecăm sufletul, și, ulterior, trupul, fapt pentru care îl felicităm pe domnul doctor Pavel Chirilă, care este un creștin practicant și care întotdeauna  recomandă pacienților postul, rugăciunea, meditația, Împărtășirea cu Sfintele Taine, așadar tratamentul spiritual”, a spus Episcopul Lucian.

Clinica Nera are o suprafață de 2.000 de metri pătrați și include 45 de spații de cazare și spații de tratament, printre care și o cameră hiperbarică complet automatizată. A fost inaugurată anul trecut.

Ctitorul clinicii și-a amintit cu nostalgie de etapele construirii acesteia şi a evidenţiat importanța vindecării bolnavilor așa cum scrie în Scriptură:

„În urmă cu 10 ani, pe acest loc nu era nimic. Au fost necesari 10 ani, plini de aventuri și obstacole, până să ajungem în acest moment, dar a meritat, pentru că beneficiarii serviciilor Clinicii Nera se declară mulțumiți”.

„Ceea ce îi impresionează de cum sosesc este peisajul minunat, datorită căruia susțin că nu ar mai pleca din aceste locuri. Avem, așadar, în prezent, tot ceea ce este de folos pentru rugăciune și izbăvire trupească și sufletească, precum scrie în Evanghelie”, a spus Dr. Pavel Chirilă.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Paraclisul „Sfântul Ierarh Luca al Crimeii” a fost amenajat în interiorul Clinicii Nera „ca un spital duhovnicesc pentru bolnavii care, dincolo de recuperarea trupului, au nevoie de întărire și vindecare sufletească”.

„Dincolo de patologiile care încearcă trupul, este suferința care încearcă sufletul. De aceea, este deosebit de importantă o asistență duhovnicească, asistență de care fiecare dintre noi avem nevoie”, a spus părintele Iulius Ionuț Guiman, slujitor la paraclisul clinicii.

Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România unde tratamentul vizează trupul, sufletul și mintea, aflându-se în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş-Severin. Piatra de temelie a fost pusă în anul 2012, iar porțile pentru primii pacienți s-au deschis la începutul anului 2021.

Clinica este de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial, și oferă tratament prin medicină hiperbară (HBOT), foarte utilă în contextul actual al pandemiei, contribuind la recuperarea plămânilor afectați în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente